5 Λόγοι Να Επιλέξεις Κουφώματα από Αλουμίνιο.

Έχει έρθει προφανώς η ώρα να πάψετε να πετάτε χρήματα για τη θέρμανση και την ψύξη των εσωτερικών σας χώρων, καθώς και να προστατέψετε πιο αποτελεσματικά το εσωτερικό του σπιτιού ή του γραφείου σας από την υγρασία και τους επίδοξους διαρρήκτες.

 Γιατί να Επιλέξετε Κουφώματα Αλουμινίου

  • Το αλουμίνιο είναι μέταλλο που συνδυάζει εξαιρετική αντοχή στη διάβρωση, τις καιρικές συνθήκες και το πέρασμα του χρόνου με πολύ χαμηλό βάρος.

 

  • Το αλουμίνιο αποτελεί ένα από τα πλέον οικολογικά κατασκευαστικά, καθώς είναι πλήρως ανακυκλώσιμο, προστατεύοντας έτσι τόσο τον πλανήτη μας, όσο και το μέλλον των παιδιών μας.

 

  • Χαρακτηρίζεται από υψηλά επίπεδα μηχανικής και δομικής αντοχής και εξαιρετική αναλογία αντίστασης/βάρους – χαρακτηριστικό με πολύ μεγάλη σημασία για τη βιομηχανία κουφωμάτων, καθώς καθορίζει το πόσο στιβαρά και ασφαλή είναι, τόσο έναντι παραβίασης, όσο και σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών, όπως οι σεισμοί, οι τυφώνες, οι ανεμοστρόβιλοι και οι πλημμύρες. Υπό φυσιολογικές δε συνθήκες, το αλουμίνιο είναι σχεδόν αδύνατο να ραγίσει, να διογκωθεί ή να παραμορφωθεί, παρά το πέρασμα του χρόνου, ενώ η συντήρηση που απαιτεί είναι ελάχιστη.

 

  • Δεν είναι εύφλεκτο, ενώ, ακόμη και στην περίπτωση που παραμείνει για πολύ ώρα σε μεγάλες θερμοκρασίες, δεν εκπέμπει αέρια τοξικά για τον ανθρώπινο οργανισμό. Συνεπώς, αποτελεί την καλύτερη επιλογή για κτίρια και επαγγελματικούς χώρους που στεγάζουν εύφλεκτα υλικά, ή για σπίτια σε περιοχές με αυξημένο κίνδυνο πυρκαγιάς (δασικές εκτάσεις, βιομηχανικές ζώνες κτλ.).

 

  • Προσφέρεται σε ατελείωτο αριθμό χρωμάτων και υφών, ενώ μπορεί να επικαλυφθεί με φινιρίσματα απομίμησης άλλων υλών, όπως το ξύλο. Επομένως, μπορεί να συνδυαστεί με εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους σε οποιοδήποτε σύγχρονο ή ρετρό στιλ διακόσμησης. Σημειώστε, επίσης, ότι στα σύγχρονα κουφώματα προηγμένων προδιαγραφών, η βαφή ενισχύει ακόμη περισσότερο τις μονωτικές τους ιδιότητες.

 

  • Είναι λειτουργικά, άνετα στη χρήση λόγω του χαμηλού τους βάρους, ενώ παράλληλα θωρακίζουν για πολλά χρόνια το χώρο καθώς τα επίπεδα συστολής και διαστολής τους είναι πολύ χαμηλά. Ως αποτέλεσμα, έχουν εξαιρετικές μονωτικές ιδιότητες, τόσο από άποψη θερμότητας, ψύξης, και υγρασίας, όσο και ήχου.

 

  • Τέλος, είναι και το θέμα της ευελιξίας: λόγω της μοναδικής του δομικής σύνθεσης, το συγκεκριμένο μέταλλο διαθέτει τρομερή προσαρμοστικότητα και ευελιξία, παρέχοντας τη δυνατότητα στους κατασκευαστές να το διαμορφώσουν σε πολύ ιδιαίτερα σχέδια και περίτεχνα συστήματα που περιορίζονται μόνο από τον προϋπολογισμό του ιδιοκτήτη.

 

 

 

 

 

Πηγή: Profilnet.gr