ΠΟΒΑΣ: Τεχνική Οδηγία Τοποθέτησης Κουφωμάτων – Νέο βήμα για την ποιότητα των κατασκευών

H Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνών Αλουμινίου και Σιδήρου «ΠΟΒΑΣ», βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ενημερώσει τον κλάδο σχετικά με την εξέλιξη της Τεχνικής Οδηγίας τοποθέτησης κουφωμάτων, που λύνει ένα μακροχρόνιο πρόβλημα του κλάδου το οποίο έχει να κάνει με την κακοποίηση του τελικού προϊόντος.  

Συγκεκριμένα ο Πρόεδρος, σε συνάντηση που  πραγματοποιήθηκε στο ΤΕΕ τον περασμένο Δεκέμβριο, συνοδευόμενος από τους επιστημονικούς σύμβουλους  της ΠΟΒΑΣ Δρ. Νικόλαο Κεραμίδα και Δρ. Στέλιο Λαμπρακόπουλο κατέθεσε προσχέδιο της Τεχνικής Οδηγίας.

Η νέα Τεχνική Οδηγία πιστεύουμε ότι θα ολοκληρωθεί σε εύλογο χρονικό διάστημα και θα τεθεί σε εφαρμογή προφυλάσσοντας τις κατασκευαστικές εταιρείες κουφωμάτων, την βιομηχανία και τους καταναλωτές.  

Από την πλευρά της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια ώστε όποτε ολοκληρωθεί η νέα Τεχνική Οδηγία να υιοθετηθεί από το Τ.Ε.Ε., ενώ θα να είναι πλήρως εναρμονισμένη με τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές τοποθέτησης κουφωμάτων αλλά και με το Ευρωπαϊκό δίκαιο ανταγωνισμού και θα αφορά τον κλάδο Αλουμινίου, Ξύλου και PVC στις πόρτες και στα παράθυρα.

 

 

Πηγή: Profilnet.