Παντελής Σολιδάκης – ΕΝΚΑΣ: Αν, τα νέα προγράμματα διαμορφωθούν κατάλληλα θα αποτελέσουν την αρχή για ένα νέο κύκλο εργασιών και τόνωσης της αγοράς

Σε μία επίκαιρη συνέντευξη μέσα από τις σελίδες του περιοδικού Profil, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιστορικότερου Σωματείου της Ένωσης Νίκαιας στον Κλάδο του Αλουμινίου δίνουν τις απαντήσεις σε καίρια θέματα, που απασχολούν τους Κατασκευαστές και γενικότερα των Μεταλλικών Κατασκευών.

Ο κ. Παντελής Σολιδάκης, Αντιπρόεδρος του Σωματείου της Ένωσης Νίκαιας και Managing Director της εταιρείας Solidakis Aluminium Systems απαντά:

Κύριε Σολιδάκη στο άμεσο μέλλον, όπως δήλωσε και ο Υπουργός Ενέργειας κος Γεώργιος Σταθάκης, θα υπάρξουν και άλλα προγράμματα για την Eνεργειακή Aναβάθμιση Kατοικιών, Βιομηχανικών και Βιοτεχνικών Μονάδων και Δημόσιων Κτηρίων. Πιστεύετε ότι θα τονώσουν την αγορά και θα βελτιώσουν την επιχειρηματικότητα;

Το τελευταίο διάστημα η αγορά δείχνει να έχει ένα θετικό πρόσημο.

Σε μεγάλο βαθμό, οφείλεται στην υλοποίηση έργων ενεργειακής αναβάθμισης του προγράμματος ΕΚΟ ΙΙ από επιχειρηματίες του Κλάδου και των συναφών επαγγελμάτων που συσχετίζονται με την ανακαίνιση.

Σε μια εποχή που η αγορά και η οικονομική δυνατότητα των συναδέλφων δεν ήταν στα καλύτερά τους, ήρθε το πρόγραμμα να προσφέρει δουλειά και να πάρει μπροστά η μηχανή.

Όμως τα προβλήματα δεν ήταν λίγα. Οι πληροφορίες και η ενημέρωση χρήζουν σημαντικής βελτίωσης. Χρειάστηκε μεγάλη προσπάθεια των ανθρώπων της ΠΟΒΑΣ, προκειμένου να ενημερωθούν ανά την Ελλάδα ένα μεγάλος αριθμός συναδέλφων κατασκευαστών, ώστε να είναι σε θέση να συνοδεύσουν τα προϊόντα τους με τα κατάλληλα έγγραφα και τις ανάλογες πιστοποιήσεις.

Δυστυχώς σήμερα οι περισσότεροι συνάδελφοι δεν έχουν σχηματίσει καλή άποψη για την έκβαση του προγράμματος, αφού δεν είναι λίγοι αυτοί, οι οποίοι έχουν ολοκληρώσει τα έργα αναμένοντας την εξόφληση.

Εφόσον τα νέα αναμενόμενα προγράμματα που αφορούν γενικότερα τον κτιριακό τομέα, διαμορφωθούν κατάλληλα σε επίπεδο οργάνωσης και βελτίωσης μικρών λεπτομερειών, σίγουρα θα αποτελέσουν την αρχή για ένα νέο κύκλο εργασιών και τόνωσης της αγοράς, αρκεί να γίνει μια λεπτομερής προσέγγιση των απαιτήσεων και των ιδιαιτεροτήτων κατά περίπτωση.